Waren er ooit maar een handvol filtermerken, vandaag de dag lijkt iedere fabrikant van fotografie-accessoires een eigen filterlijn te willen ontwikkelen. Vandaag maakte Irix, bekend van aantrekkelijk geprijsde objectieven, bekend dat ze met het ‘Edge 100 filter system’ komen (eerde dit jaar kwamen ze al met schroeffilters). Onderdeel van deze lijn zijn de IFH-100 filterhouder, 100x150mm grijsverloopfilters (hard, zacht en reverse in 2, 3 en 4 stops lichtreductie) en 100x100mm grijsfilters (5, 7 en 10 stops lichtreductie). In de toekomst moeten nog filters aan de lijn toegevoegd worden, zoals filters tegen de nachtelijke lichtvervuiling. De serie wordt officieel gepresenteerd op 26-28 oktober tijdens Photo Plus Expo in New York.

 

Geef een antwoord

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Post comment