Eindelijk laat de herfst zijn mooie kleuren zien. In deze periode is één accessoire nog meer onmisbaar dan de rest van het jaar, het polarisatiefilter. Dit filter haalt schitteringen weg op oppervlaktes. Deze schitteringen heb je niet alleen onder zonnige omstandigheden, maar ook bij grauw weer. Kijk maar eens goed naar bladeren. Het lijkt wel of er onder deze omstandigheden een waslaagje op zit. Met een polarisatiefilter draai je de meeste schitteringen weg en hou je de intense herfstkleuren over. Omdat je gereflecteerd licht weg filtert (natuurkundig principe) is de werking van een polarisatiefilter niet digitaal na te bootsen, hetgeen dit filter onmisbaar maakt. De mooiste resultaten (meest intense kleuren) krijg je wanneer de bladeren nat zijn van de regen of het vocht op een vroege ochtend.

Geef een antwoord

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Post comment