Haida is opgericht in 2011 en heeft alle essentiële (schuif)filters in het assortiment. Het bedrijf levert verschillende filterhouders: 75-PRO (voor spiegelloze systeemcamera’s), 100-PRO (voor spiegelreflexcamera’s met reguliere objectieven) en 150 (voor extreme groothoekobjectieven). De productcatalogus (zie link hieronder) vermeldt keurig wat het effect van de 150 filterhouder is i.c.m. verschillende populaire ultra groothoekobjectieven. Naast schuiffiltersystemen levert Haida ook de reguliere schroeffilters (polarisatiefilter, grijsfilter). De schroeffilters zijn verkrijgbaar in twee lijnen, de NanoPro (extra dunne filters) en de PROII. Deze laatste heeft meerdere lagen van een speciale coating die moet zorgen voor een goede beeldweergave, maar is tegelijkertijd vuilafstotend.

Website Haida

Productcatalogus

Geef een antwoord

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Post comment