Dit Britse filtermerk produceert zeer hoogwaardige filters. Op dit moment beschikt Formatt-Hitech over het sterkste grijsfilter dat op de markt verkrijgbaar is (16 stops). De filters van Formatt-Hitech zijn verkrijgbaar in zowel glas (Firecrest) als resin (Standard ND/Resin ND Grad). Formatt-Hitech pretendeert dat zijn Firecrestfilters meer infraroodlicht tegenhouden dan die van andere filtermerken, hetgeen de kleurweergave ten goede komt. De speciale coating zit ingeklemd tussen twee laagjes optisch glas waarmee de levensduur van de filters aanzienlijk wordt opgerekt.

Formatt-Hitech heeft drie verschillende filterhouders in het assortiment:

  • Firecrest 100mm Filter Holder: ideaal voor het werken met lange sluitertijden. Polarisatiefilter zit in de houder verwerkt. De houder heeft ruimte voor twee filters.
  • Formatt-Hitech 100/85/67mm: traditioneel filterhouder met ruimte voor drie filters. Een 105mm polarisatiefilter kan met een speciale ring voorop de filterhouder bevestigd worden.
  • Lucroit 100/165mm Holder: lichtgewicht alternatief voor de Formatt-Hitech houder, doch minder geschikt voor het werken met lange sluitertijden. De houder kan uitgerust worden met speciale flappen om zonlicht te weren.

Website Formatt-Hitech

Productcatalogus is helaas niet beschikbaar.

Geef een antwoord

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Post comment