In de wereld van de fysica vertegenwoordigt de Griekse letter rho “ρ” de eenheid van de optische dichtheid. Schneider-Kreuznach (de fabrikant achter de merknaam B+W) heeft dit edelmetaal toegevoegd aan zijn filterlijn:
RHOdium FSND (Full Spectrum Neutral Density).

De filters van Schneider RHOdium Full Spectrum Neutral Density (FSND) zijn een high-end ND-filterlijn, speciaal ontworpen voor de kritische kleurstandaarden van 4K, 6K en 8K resolutie camera’s. De grote vooruitgang in 4K, 6K en 8K digitale sensoren heeft geleid tot minder problemen met infraroodlekkages in vergelijking met digitale camera’s uit het verleden. Ook de moderne sensoren kunnen echter nog steeds IR-lekkage ondervinden in het verre deel van het zichtbare spectrum, evenals het nabijna IR. Schneiders RHOdium FSND filters reageren op de roep uit het veld voor een neutrale ND die de infrarood in het volledige zichtbare spectrum regelt.

RHOdium FSND filters worden gefabriceerd volgens de hoogste standaarden. Met de nieuwe filters blijven de fijnste details behouden. Schneider heeft een extreem dunne laag aangebracht tussen twee lagen kristalhelder Schots glas. Dit garandeert uitstekende weergaven. Daarnaast wordt de coating veilig op deze manier beschermd tegen slijtage.

Schneider heeft zijn nieuwe filters laten testen op kleurechtheid. Het resultaat daarvan kun je hier raadplegen. Wat minder wetenschappelijk, maar een test met voorbeeldfoto’s zie je hier.

Geef een antwoord

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Post comment