Beken en rivieren voeren water af in de richting van de zee. Altijd is het water in beweging, gestuurd door obstakels in en onder het water, verfijnd door vlagen wind. Geen moment is het water daarom hetzelfde. Het is leuk om bij stroomversnellingen te spelen met lange sluitertijden, geholpen door een grijsfilter. Verborgen patronen van bijvoorbeeld wervels worden nu fraai zichtbaar. Een polarisatiefilter helpt reflecties op het water te verminderen, waardoor schuim en luchtbelletjes beter opvallen. Hoe lang je moet belichten is vooral afhankelijk van de stroomsnelheid van het water. Het is dus een beetje experimenteren. Ben niet te snel tevreden, want geen enkele foto is exact gelijk!

Geef een antwoord

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Post comment